Специфіка міжособистісної залежності чоловіків і жінок - Шиліна, А. А.; Shylina, A. A.; Гусейнов, Аяз Азер оглу; Huseinov, Aiaz Azer ohlu; Шиліна Алла Андріївна (Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 24 квіт. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 121 - 124, 2020)
Розглянуто проблему міжособистісної залежності як одного з видів нехімічної залежності. Наведено результати дослідження міжособистісної залежності чоловіків і жінок. Було виявлено, що чоловікам в більшій мірі притаманне дисфункційне відділення та деструктивна міжособистісна залежність. Рассмотривается проблема межличностной зависимости как один из видов нехимической зависимости. Приведены результаты исследования межличностной зависимости мужчин и женщин. Было обнаружено, что мужчинам в большей степени присуще дисфункциональное отделение и деструктивная межличностная зависимость. The problem of interpersonal dependence is considered as one of the types of non-chemical dependence. Results are given research of interpersonal dependence of men and women. Men were found to have a greater degree of dysfunctional separation and destructive interpersonal dependency.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Психологія. Рsychology. Психология; Україна. Ukraine. Украина; адикція; міжособистісна залежність; дисфункційна залежність; чоловіки; жінки; аддикция; межличностная зависимость; дисфункциональная зависимость; мужчины; женщины; addiction; interpersonal addiction; dysfunctional addiction; men; women