Порівняльна характеристика військових злочинів в Україні та зарубіжних країнах (на прикладі ст.414 КК України) - Кулькіна, Я. С.; Kulkina, Ya. S. (Форум права. – 2016. – № 5. – С. 103–109, 2016)
Розглянуто проблему кримінально-правової охорони системи військових правовідносин. Проаналізовано кримінально-правові акти низки зарубіжних країн та розглянуто наявні в них можливості забезпечення кримінально-правової протидії порушенням правил поводження зі зброєю, а також іншими речовинами та предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення. Запропоновано врахування зарубіжного досвіду при вдосконаленні вітчизняного кримінального законодавства.

The article considers problem of the criminal law protection of the military legal system. Analyzed penal acts of foreign countries and also considered existing in them possibility of providing rules of conduct with weapon, as well as other substances and objects that make up the increased danger to others. It is proposed to take into account international experience while improving domestic criminal legislation.

Рассмотрена проблема уголовно-правовой охраны системы воинских правоотношений. Проанализированы уголовно-правовые акты ряда зарубежных стран и рассмотрены существующие в них возможности обеспечения правил поведения с оружием, а также с другими веществами и предметами, которые составляют повышенную опасность для окружающих. Предложено учесть зарубежный опыт при усовершенствовании отечественного уголовного законодательства.
Сравнительная характеристика воинских преступлений в Украине и зарубежных странах (на примере ст.414 УК Украины)
Comparative Characteristic of Military Crimes in Ukraine and Foreign Countries (by the example of the art.414 of the Criminal Code of Ukraine)
Кулькіна Я. С. Порівняльна характеристика військових злочинів в Україні та зарубіжних країнах (на прикладі ст.414 КК України) [Електронний ресурс] / Я. С. Кулькіна // Форум права. – 2016. – № 5. – С. 103–109. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/jpdf/FP_index.htm_2016_5_19.pdf
Кулькіна Я. С. "Порівняльна характеристика військових злочинів в Україні та зарубіжних країнах (на прикладі ст.414 КК України)." Форум права 5 (2016): 103–109.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; військові злочини; war crimes; военные преступления; воинские преступления; військово-кримінальне право; зарубіжний досвід; зарубежные страны; зарубежный опыт; зарубіжні країни; порушення правил поводження зі зброєю; порушення встановленого порядку несення військової служби; порушення правил; нарушения правил; военно-уголовное право; foreign experience; нарушения правил поведения с оружием