Особливості відповідальності посадових осіб органів місцевого самоврядування в Україні в умовах дії воєнного стану - Попова, С. М.; Popova, S. M.; Мельничук, В. О.; Melnychuk, V. O.; Попова Світлана (Актуальні проблеми адміністративно-деліктного права України : матеріали круглого столу (м. Вінниця, 30 жовт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 23-25, 2024)
Відзначено, що за недбалість, корупційні дії, зловживання владою або колабораціонізм представники органів місцевого самоврядування можуть бути притягнуті до адміністративної або кримінальної відповідальності, за бездіяльність або умисні дії, які перешкоджають обороноздатності держави, місцеві чиновники можуть бути притягнуті до відповідальності згідно з воєнним законодавством.

It is noted that for negligence, corrupt actions, abuse of power or collaborationism, representatives of local self-government bodies may be held administratively or criminally liable, for inaction or intentional actions that impede the defense capability of the state, local officials can be prosecuted under the laws of war.

Отмечено, что за халатность, коррупционные действия, злоупотребление властью или коллаборационизм представители органов местного самоуправления могут быть привлечены к административной или уголовной ответственности, за бездействие или умышленные действия, препятствующие обороноспособности государства, местные чиновники могут быть привлечены к ответственности в соответствии с военным законодательством.
Keywords: органи місцевого самоврядування; посадові особи; відповідальність; воєнний стан; local self-government bodies; officials; responsibility; martial law; органы местного самоуправления; должностные лица; ответственность; военное положение