Терроризм как один из самых опасных видов преступлений - Пономарев, С. П.; Ponomarov, S. P.; Пономарьов, С. П. (Supremaţia Dreptului = Верховенство Права: междунар. науч. журн. – 2018. – № 1 – С. 126-130, 2018)
В статье показано, что терроризм проявляется в использовании или угрозе применения насилия для достижения политических, экономических, религиозных или идеологических целей. Терроризм представляет собой общеопасные действия или их угрозу, совершаемые публично и посягают на публичную безопасность, на создание в обществе страха, паники, беспокойства, угнетенности с целью прямого или косвенного влияния на принятие или отказ от решений в интересах лиц, совершаемых акт терроризма, или заказавших его совершение.

The article shows that terrorism manifests itself in using or threatening to use violence to achieve political, economic, religious or ideological goals. Terrorism is generally dangerous acts or their threat, committed publicly and impinges on public security, creating fear, panic, anxiety, oppression in the society with the aim of directly or indirectly infl uencing the adoption or refusal of decisions in the interests of persons committing an act of terrorism, or having ordered its commission. Terror, as a dangerous crime, is characterized by violent acts against certain categories of the population, like explosions, fi res, sabotage and other socially dangerous acts on the international scale, like organized criminal activity aimed at intimidating authorities and the population, as organization, fi nancing, support and the creation of terrorist groups. Counteraction to terrorism requires the appropriate organizational and legal activities of government bodies, international cooperation, timely elimination of the causes and conditions for the commission of terrorist acts.

У статті показано, що тероризм проявляється у використанні або загрозі застосування насильства для досягнення політичних, економічних, релігійних або ідеологічних цілей. Тероризм є загальнонебезпечними діями або їх загроза, що здійснюються публічно і зазіхають на публічну безпеку, на створення в суспільстві страху, паніки, занепокоєння, пригніченості з метою прямого або непрямого впливу на прийняття або відмова від рішень в інтересах осіб, що здійснюють акт тероризму, або замовили його вчинення.

Articolul arată că terorismul se manifestă prin utilizarea sau amenințarea cu violența pentru a atinge obiective politice, economice, religioase sau ideologice. Terorismul este, în general, un act periculos comis în mod public și afectează siguranța publică, creând teamă, panică, anxietate, o presiune în societate, cu scopul de a infl uența direct sau indirect adoptarea sau respingerea deciziilor în interesul persoanelor care comit un act de terorism sau care au ordonat acest act. Teroarea, ca o crimă periculoasă, se caracterizează prin acte violente împotriva anumitor categorii de populație, cum ar fi explozii, incendii, sabotaj și alte acte sociale periculoase pe scara internațională, cum ar fi activitatea criminală organizată care vizează intimidarea autorităților și a populației, crearea de grupuri teroriste. Combaterea terorismului necesită activitățile organizaționale și legale corespunzătoare ale organelor guvernamentale, cooperarea internațională, eliminarea la timp a cauzelor și condițiilor de comitere a actelor de terorism.
Пономарев С. П. Терроризм как один из самых опасных видов преступлений / Пономарев Сергей Павлович // Supremaţia Dreptului = Верховенство Права: междунар. науч. журн. – 2018. – № 1. – С. 126-130.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; тероризм; соціальна небезпека; причини та умови; насильство; конфлікт; терроризм; социальная опасность; причины и условия; насилие; конфликт; terrorism; social danger; causes and conditions; violence; power; conﬂict