Адміністративне судочинство (у схемах) : навчальний посібник - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Моргунов, О. А.; Morhunov, O. A.; Зозуля, І. В.; Zozulia, I. V.; Синявська, О. Ю.; Syniavska, O. Yu.; Брусакова, О. В.; Brusakova, O. V.; Панова, І. В.; Panova, I. V.; et al. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2023)
У навчальному посібнику у стислій та доступній формі розглянуто основні питання навчальної дисципліни «Адміністративне судочинство України», основні положення адміністративної юстиції як інституту судового захисту, повноваження адміністративних судів щодо розгляду справ адміністративної юрисдикції, порядок звернення до адміністративних судів. Використовуючи цей посібник для підготовки до заліку, можна в найкоротші строки систематизувати знання, отримані під час вивчення дисципліни, зосередити увагу на ключових поняттях, їх ознаках та особливостях. Також доцільно застосовувати посібник для дистанційного й заочного вивчення адміністративного права та адміністративного судочинства України. Для курсантів і студентів ЗВО юридичного профілю, викладачів, аспірантів та ад’юнктів, науковців, практичних працівників, а також широкого кола читачів, які цікавляться проблематикою адміністративного судочинства.

In a concise and accessible form, the study guide examines the main issues of the educational discipline "Administrative Justice of Ukraine", the main provisions of administrative justice as an institution of judicial protection, the powers of administrative courts in considering cases of administrative jurisdiction, the procedure for applying to administrative courts. Using this guide to prepare for the test, you can quickly systematize the knowledge gained during the study of the discipline, focus on key concepts, their features and features. It is also advisable to use the manual for remote and correspondence study of administrative law and administrative justice of Ukraine. For cadets and students of legal higher education institutions, teachers, graduate students and adjuncts, scientists, practical workers, as well as a wide range of readers who are interested in the issues of administrative justice.

В учебном пособии в краткой и доступной форме рассмотрены основные вопросы учебной дисциплины «Административное судопроизводство Украины», основные положения административной юстиции как института судебной защиты, полномочия административных судов по рассмотрению дел административной юрисдикции, порядок обращения в административные суды. Используя это руководство для подготовки к зачету, можно в кратчайшие сроки систематизировать знания, полученные при изучении дисциплины, сосредоточить внимание на ключевых понятиях, их признаках и особенностях. Также целесообразно применять руководство для дистанционного и заочного изучения административного права и административного судопроизводства Украины. Для курсантов и студентов ЗВО юридического профиля, преподавателей, аспирантов и адъюнктов, научных работников, практических работников, а также широкого круга читателей, интересующихся проблематикой административного судопроизводства.
Keywords: Україна; адміністративне судочинство; Навчальні видання. Educational edition. Учебные издания; адміністративна юстиція; позовне провадження в суді першої інстанції; особливості позовного провадження в окремих категоріях адміністративних справ; перегляд судових рішень; зразки процесуальних документів; administrative proceedings; administrative justice; lawsuit proceedings in the court of first instance; review of court decisions; samples of procedural documents; procedural documents; административное судопроизводство; административная юстиция; исковое производство в суде первой инстанции; пересмотр судебных решений; образцы процессуальных документов