Шкільний офіцер поліції як учасник соціального виховання дітей та молоді - Погорілець, О. В.; Pohorilets, O. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4739-4441 (Харківський національний університет внутрішніх справ: 20 років у статусі національного : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 2 берез. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 414-417, 2021)
У тезах охарактеризовано проєкт «Шкільний офіцер поліції», який направлений на вирішення проблеми ювенальної превенції в нашій країні та сприянні успішній соціалізації дітей та учнівської молоді. Проаналізовано програму просвітницько-профілактичних занять «Школа і поліція», що спрямована саме на попередження негативних явищ через формування у дітей та підлітків знань, умінь та навичок, які сприяють відповідальній, адаптивній, безпечній поведінці. Розглянуто принципи співпраці загальноосвітнього навчального закладу і шкільного офіцера поліції, як одного із учасників виховного процесу. Також розглянуто результати реалізації вищезгаданого проекту на шляху покращання процесу соціалізації дітей і учнівської молоді та пропозиції щодо заходів, направлених на зростання рівня довіри до поліції.

The abstracts describe the project "School Police Officer", which is aimed at solving the problem of juvenile prevention in our country and promoting the successful socialization of children and students.

В тезисах охарактеризован проект «Школьный офицер полиции», который направлен на решение проблемы ювенальной превенции в нашей стране и содействии успешной социализации детей и учащейся молодежи.
Погорілець, О. В. Шкільний офіцер поліції як учасник соціального виховання дітей та молоді / О. В. Погорілець // Харківський національний університет внутрішніх справ: 20 років у статусі національного : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 2 берез. 2021 р.) / [редкол.: В. В. Сокуренко (голова), Д. В. Швець (заст. голови), О. М. Бандурка та ін. ; упоряд. В. А. Греченко] ; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 414-417.
Keywords: шкільний офіцер поліції; проект "Шкільний офіцер поліції"; соціалізація; діти; учнівська молодь; співпраця школи і поліції; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины