Сучасні питання вдосконалення тактико-спеціальної, вогневої, фізичної та психологічної підготовки фахівців сектору безпеки і оборони України в умовах воєнного стану - Ротань, К. О.; Rotan, K. O.; Лукін, Б. П.; Lukin, B. P. (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. [конф. (м. Харків, 26 трав. 2023 р.)]. – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 127-129, 2023)
Відзначено, що у сучасних умовах військові конфлікти стають все більш складними та небезпечними, тому удосконалення тактико-спеціальної, вогневої, фізичної та психологічної підготовки фахівців сектору безпеки та оборони України стає надзвичайно важливим. Для ефективної підготовки фахівців необхідно використовувати сучасні методики та технології, підвищувати рівень кібербезпеки та військової розвідки, управління ризиками, а також забезпечувати належний рівень фінансування інфраструктури та матеріально-технічної бази.

It was noted that in modern conditions, military conflicts are becoming more and more complex and dangerous, therefore, improvement of tactical-special, fire, physical and psychological training of specialists of the security and defense sector of Ukraine becomes extremely important. For the effective training of specialists, it is necessary to use modern methods and technologies, increase the level of cyber security and military intelligence, risk management, as well as ensure the appropriate level of financing of the infrastructure and material and technical base.

Отмечено, что в современных условиях военные конфликты становятся все более сложными и опасными, поэтому усовершенствование тактико-специальной, огневой, физической и психологической подготовки специалистов сектора безопасности и обороны Украины становится чрезвычайно важным. Для эффективной подготовки специалистов необходимо использовать современные методики и технологии, повышать уровень кибербезопасности и военной разведки, управления рисками, а также обеспечивать надлежащий уровень финансирования инфраструктуры и материально-технической базы.
Keywords: підготовка правоохоронців; training of law enforcement officers; подготовка правоохранителей; тактико-спеціальна підготовка; tactical and special training; тактико-специальная подготовка; вогнева підготовка; fire training; огневая подготовка; фізична підготовка; физическая подготовка; психологічна підготовка; psychological preparation; психологическая подготовка; воєнний стан; martial law; военное положение