Криминологический анализ личности жертвы преступлений в сфере игорного бизнеса - Васильева, Д. А.; Vasylieva, D. O. (Jurnalul juridic national: teorie şi practică = Национальный юридический журнал: теория и практика. - 2019. - № 2 (Martie). - С. 93-97, 2019)
Досліджено особу жертви незаконного грального бізнесу на основі наукових положень кримінологічної віктимології та сформовано відповідну кримінологічну характеристику. Вдосконалено визначення поняття «жертва злочину». Обґрунтовано наявність жертви грального бізнесу не тільки у разі розвитку патологічної схильності до азартних ігор, а й у будь-якому разі за відсутності ефективного нормативного регулювання та організації цієї сфери дозвілля. Запропоновано систему факторів віктимізації у цій сфері на основі залучення результатів медичних досліджень патологічної схильності до азартних ігор.

The article is focused on a comprehensive study of the victim of illegal gambling business on the basis of the scientific provisions of criminological victimology and on the formation of the appropriate criminological characteristics. Based on the common definition of the concept of “victim of a crime” and the tasks of criminology, an improved definition of this category has been offered. The author has grounded the existence of a victim of the gambling business not only in the case of development of a pathological tendency to gambling, but in any case in the absence of effective normative regulation and organization of this sphere of leisure. The system of factors of victimization in this sphere has been offered on the basis of engaging the results of medical research of pathological propensity to gambling.

Исследована личность жертвы незаконного игорного бизнеса на основе научных положений криминологической виктимологии и сформирована соответствующая криминологическая характеристика. Усовершенствовано определение понятия «жертва преступления». Обосновано наличие жертвы игорного бизнеса не только в случае развития патологической склонности к азартным играм, но и в любом случае при отсутствии эффективного нормативного регулирования и организации досуга. Предложена система факторов виктимизации в этой сфере на основе привлечения результатов медицинских исследований патологической склонности к азартным играм.
Criminological analysis of the victim’s personality in the gambling business
Васильева, Д. Криминологический анализ личности жертвы преступлений в сфере игорного бизнеса / Дария Васильева // Jurnalul juridic national: teorie şi practică = Национальный юридический журнал: теория и практика. - 2019. - № 2 (Martie). - С. 93-97.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; незаконний гральний бізнес; illegal gambling business; незаконный игорный бизнес; гральний бізнес; gambling business; игорный бизнес; кримінологічна характеристика; criminological characteristics; криминологическая характеристика; жертва злочину; victim of crime; жертва преступления