До питання про систему забезпечення громадян України за кордоном - Тітов, І. Б.; Titov, I. B. (Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2019 р.). - Харків : ХНУВС, 2019. - С. 222-223, 2019)
За результатами проведеного дослідження регулювання системи забезпечення громадян України за кордоном у поточному законодавстві зроблено висновок про наявність нормативно-процесуальні гарантій реалізації прав громадян України за кордоном. Такі гарантії дозволяють забезпечити безперервність та постійність забезпечення державою прав та свобод громадян не залежно від місця їх перебування.

Based on the results of the study of the regulation of the system for providing Ukrainian citizens abroad, the current legislation concluded that there are regulatory and procedural guarantees for the implementation of the rights of Ukrainian citizens abroad. Such guarantees make it possible to ensure the continuity and constant provision by the state of the rights and freedoms of citizens, regardless of their place of residence.

По результатам проведенного исследования регулирования системы обеспечения граждан Украины за рубежом в текущем законодательстве сделан вывод о наличии нормативно-процессуальных гарантий реализации прав граждан Украины за рубежом. Такие гарантии позволяют обеспечить непрерывность и постоянное обеспечение государством прав и свобод граждан независимо от места их пребывания.
Тітов І. Б. До питання про систему забезпечення громадян України за кордоном / І. Б. Тітов // Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Консультат. місія Європейського Союзу. — Харків : ХНУВС, 2019. - С. 222-223.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; забезпечення громадян за кордоном; права людини; права громадян; нормативно-процесуальні гарантії; обеспечение граждан за границей; права человека; права граждан; нормативно-процессуальные гарантии; provision of citizens abroad; human rights; citizens' rights; regulatory and procedural safeguards