Планування правотворчої діяльності - Кудря, А. Р.; Kudria, A. R. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 121-123, 2025)
Зазначено, що планування правотворчої діяльності — це систематичний процес визначення цілей, завдань, строків і засобів реалізації правотворчих ініціатив. Його основними завданнями є забезпечення логічної послідовності прийняття нормативно-правових актів, координація між різними суб’єктами нормотворчості та недопущення колізій у правовому полі. В Україні існує певна практика планування правотворчої діяльності, проте вона потребує подальшого вдосконалення з урахуванням міжнародного досвіду та сучасних викликів.

It is noted that planning of legislative activity is a systematic process of determining the goals, objectives, terms and means of implementing legislative initiatives. Its main tasks are to ensure the logical sequence of adoption of regulatory legal acts, coordination between various subjects of rule-making and prevention of conflicts in the legal field. In Ukraine, there is a certain practice of planning legislative activity, but it requires further improvement taking into account international experience and modern challenges.
Keywords: Україна; правотворча діяльність; планування; принципи планування; Ukraine; legislative activity; planning; planning principles