Лінгвістичні погляди Івана Франка - Єльнікова, Н. І.; Yelnikova, N. I. (Іван Франко в культурно-історичному вимірі : Матеріали круглого столу, 27 травня 2016 р. : [до 160-річчя від Дня народження та 100-річчя із Дня смерті ]. – Х. : ХНУВС, 2016. – С. 76 – 79., 2016)
У публікації висвітлено мовознавчі погляди І. Франка. Відзначена значна увага питанням унормування української літературної мови. Особливу увагу письменником приділено вивченню питання мовлення дитини. Зауважено, що учений одним із перших увів до української мови ряд мовознавчих термінів, які в тому ж значенні використовуються в сучасній українській термінології. The publication highlights the linguistic views of I. Franko. Considerable attention was paid to the issue of the normalization of the Ukrainian literary language. The writer pays particular attention to studying the child's speech. It was noted that the scientist introduced one of the first linguistic terms into the Ukrainian language, which in the same sense are used in modern Ukrainian terminology. В публикации освещены языковедческие взгляды И. Франко. Отмечено значительное внимание вопросам нормирования украинского литературного языка. Особое внимание писателем уделено изучению вопроса речи ребенка. Замечено, что ученый одним из первых ввел в украинский язык ряд языковедческих терминов, используемые в том же значении в современной украинской терминологии.
Linguistic views of Ivan Franko
Єльнікова Н. І. Лінгвістичні погляди Івана Франка / Н. І. Єльнікова. – Іван Франко в культурно-історичному вимірі : Матеріали круглого столу, 27 травня 2016 р. : [до 160-річчя від Дня народження та 100-річчя із Дня смерті ]. – Х. : ХНУВС, 2016. – С. 76 – 79.
Keywords: лінгвістичні погляди; літературна спадщина; мовна структура словотворення; мовознавчий термін; Linguistic views; лингвистические взгляды; Франко І. Я.; Linguistic term; языковедческий термин; Language structure of word formation; языковая структура словообразования; Literary heritage; литературное наследие