Психічне насильство у кримінальному праві: поняття та ознаки - Храмцов, О. М.; Khramtsov, O. M. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2006. – Вип. 34. - С. 130-134, 2006)
Запропоновано визначення поняття психічного насильства як кримінально-правової категорії. Визначено, що психічне насильство – це суспільно небезпечний, протиправний вплив на психіку іншої особи або групи осіб, який здійснюється з негативістських або інструментальних мотивів в інформаційній формі всупереч або поза волею цих осіб, впливає на свободу їх волевиявлення або спричиняє психічну або фізіологічну травму. Предложено определение понятия психического насилия как уголовно-правовой категории. Определено, что психическое насилие - это общественно опасное, противоправное воздействие на психику другого лица или группы лиц, который осуществляется с негативистских или инструментальных мотивов в информационной форме вопреки или помимо воли этих лиц, влияет на свободу их волеизъявления или вызывает психическую или физиологическую травму. A definition of the concept of mental violence as a criminal law category is proposed. It is determined that mental violence is a socially dangerous, unlawful effect on the psyche of another person or group of people that is carried out with negativistic or instrumental motives in an information form contrary to or besides the will of these people, affects the freedom of expression or causes psychological or physiological trauma.
Храмцов, О. М. Психічне насильство у кримінальному праві: поняття та ознаки / О. М. Храмцов // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2006. – Вип. 34. - С. 130-134
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Криминальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; психічне насильство; психическое насилие; mental abuse; залякування; запугивание; тероризування; терроризирование; психічні страждання; психические страдания; мордування; истязания