Система нормативного закріплення адміністративно-правового статусу учасників виконавчого провадження - Уварова, С. В.; Uvarova, S. V. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2018. - Вип. 4, т. 2. - С. 75-81, 2018)
У статті досліджується сучасний стан нормативного-правового статусу учасників виконавчого провадження. Проаналізовано низку нормативних актів, які деталізують правовий статус окремих учасників виконавчого провадження, та визначено основні напрями удосконалення правової бази, що регулює адміністративно-правовий статус учасників виконавчого провадження.

The article examines the current state of the normative-legal status of participants in executive proceedings. The article analyzes a number of normative acts that detail the legal status of individual participants in the enforcement proceedings and outlines the main directions of improvement of the legal framework governing the administrative and legal status of participants in the enforcement proceedings.

В статье исследуется современное состояние нормативного правового статуса участников исполнительного производства. Проанализирован ряд нормативных актов, которые детализируют правовой статус отдельных участников исполнительного производства, и определены основные направления совершенствования правовой базы, регулирующей административно-правовой статус участников исполнительного производства.
Keywords: адміністративно-правовий статус; учасники виконавчого провадження; нормативно-правовий акт; стадії судового провадження; administrative-legal status; participants in executive proceedings; normative-legal act; stages of judicial proceedings; административно-правовой статус; участники исполнительного производства; нормативно-правовой акт; стадии судебного производства