Реформа адміністративного права та євроінтеграційні процеси: вихідні позиції, завдання та перспективи - Пономаренко, Є. В.; Ponomarenko, Ye. V. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2008. - Вип. 43 - С. 146-150, 2008)
Визначено, що на сьогодні вітчизняне адміністративне право перебуває у стані реформування, спрямованість якого багато в чому визначається також і євроінтеграційними планами нашої держави. Суттєво ускладнює процес, оскільки вимагає приведення адміністративно-правової теорії у відповідність не тільки до Конституції України, але і з європейською правовою теорією та європейським законодавством. Разом із тим, необхідно зауважити, що реформаційні перетворення мають відбуватися системно та послідовно, тобто у напрямку від загального до конкретного. Определено, что сегодня отечественное административное право находится в состоянии реформирования, направленность которого во многом определяется также и евроинтеграционных планов нашей страны. Существенно усложняет процесс, поскольку требует приведения административно-правовой теории в соответствие не только Конституции Украины, но и с европейской правовой теорией и европейским законодательством. Вместе с тем, необходимо отметить, что реформаторские преобразования должны происходить системно и последовательно, то есть в направлении от общего к частному. It has been determined that today the administrative administrative law is in a state of reformation, the orientation of which is largely determined also by the European integration plans of our state. It substantially complicates the process, since it requires alignment of administrative and legal theory not only with the Constitution of Ukraine, but also with European legal theory and European legislation. At the same time, it should be noted that reform transformations must take place systematically and consistently, that is, from the general to the specific.
Пономаренко, Є. В. Реформа адміністративного права та євроінтеграційні процеси: вихідні позиції, завдання та перспективи / Є. В. Пономаренко // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2008. – Вип. 43. – С. 146-150.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; реформа; reform; євроінтеграційні процеси; евроинтеграционные процессы; European integration processes; перспектива; perspective; процес; процесс; process