Шляхи вдосконалення нормативно-правового забезпечення боротьби з організованою злочинністю - Федосова, О. В.; Fedosova, O. V.; Olena Fedosova (Modern aspects of modernization of science: status, problems, development trends: The 42th International Scientific and Practical Conference(Milan, Italy, March 7, 2024). - Milan, 2024. - P. 97-100, 2024)
Розглянуто нормативно-правового забезпечення боротьби з організованою злочинністю. Зазначено, що концептуальним положенням Стратегії боротьби з організованою злочинністю є створення в системі органів Національної поліції України як спеціально визначеного підрозділу, основною функцією якого є боротьба з організованою злочинністю, так і підрозділів, які беруть участь у боротьбі з організованою злочинністю в межах виконання покладених на них інших основних функцій. Запропоновано для реалізації цього напряму внести зміни до Закону України «Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю».

The regulatory and legal provision of combating organized crime is considered. It is noted that the conceptual provision of the Strategy for Combating Organized Crime is the creation in the system of bodies of the National Police of Ukraine of both a specially defined unit whose main function is the fight against organized crime and units that participate in the fight against organized crime within the scope of their assigned tasks other basic functions. In order to implement this trend, it is proposed to amend the Law of Ukraine "On the Organizational and Legal Basis of Combating Organized Crime."

Рассмотрено нормативно-правовое обеспечение борьбы с организованной преступностью. Концептуальным положением Стратегии борьбы с организованной преступностью является создание в системе органов Национальной полиции Украины как специально определенного подразделения, основной функцией которого является борьба с организованной преступностью, так и подразделений, участвующих в борьбе с организованной преступностью в рамках выполнения возложенных на них других основных функций. Предложено для реализации этого направления внести изменения в Закон Украины «Об организационно-правовых основах борьбы с организованной преступностью».
Keywords: організована злочинність; боротьба; Стратегія; функції підрозділів; законодавство; organized crime; struggle; Strategy; functions of units; legislation; организованная преступность; борьба; Стратегия; функции подразделений; законодательство