Міжнародні стандарти правового регулювання праці трудових мігрантів: аналіз національного законодавства та практики застосування - Єлецький, О. Є.; Yeletskyi, O. Ye. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників V Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 лист. 2021 р.). - Харків, 2021. - С. 117-118, 2021)
Зазначено, що забезпечення ефективного правового регулювання праці трудових мігрантів на основі міжнародних стандартів є багатовимірним процесом. Важливими аспектами цього процесу є гармонізація національного законодавства з міжнародними нормами, посилення співпраці з міжнародними організаціями, а також забезпечення ефективного правозастосування на національному рівні.

It is noted that ensuring effective legal regulation of the labor of labor migrants based on international standards is a multidimensional process. Important aspects of this process are the harmonization of national legislation with international norms, strengthening cooperation with international organizations, as well as ensuring effective law enforcement at the national level.

Указано, что обеспечение эффективного правового регулирования труда трудовых мигрантов на основе международных стандартов является многомерным процессом. Важными аспектами этого процесса является гармонизация национального законодательства с международными нормами, усиление сотрудничества с международными организациями, а также обеспечение эффективного правоприменения на национальном уровне.
Keywords: правове регулювання; праця; трудові мігранти; міжнародні стандарти; законодавство; legal regulation; labor; labor migrants; international standards; legislation; правовое регулирование; труд; трудовые мигранты; международные стандарты; законодательство