Сіднейська декларація про принципи судової експертизи - Щербаковський, М. Г.; Shcherbakovskyi, M. H.; Михайло Щербаковський (Актуальні питання судової експертизи і криміналістики : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. з нагоди 100-річчя від дня народж. М. С. Романова (м. Харків, 17 трав. 2024 р. ). – Харків, 2024. – С. 300-302, 2024)
Викладено зміст документа, складеного провідними закордонними вченими в галузі судової експертизи, у якому наведено визначення та сім принципів науки про судову експертизу.

The author describes the content of the document complied by leading foreign scientists in the field of forensic science, which includes definitions and seven principles of forensic science.

Изложено содержание документа, составленного ведущими зарубежными учеными в области судебной экспертизы, в котором приведены определения и семь принципов науки о судебной экспертизе.
The Sydney Declaration on the Principles of Forensic Science
Keywords: судочинство; судова експертиза; принципи; сліди; огляд місця події; спеціальні знання; невизначеності; оцінка; критичне мислення; legal proceedings; forensic science; principles; traces; scene investigation; specific expertise; uncertainties; assessment; critical thinking; судопроизводство; судебная экспертиза; принципы; следы; осмотр места происшествия; специальные знания; неопределенности; оценка; критическое мышление