Теорія та практика державного програмування протидії злочинності в Україні : дисертація - Титаренко, О. О.; Tytarenko, O. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3271-9402 (Харків, 2020)
Дисертація є першим в Україні дослідженням, в якому комплексно, з використанням сучасних методів пізнання, урахуванням новітніх досягнень правової науки на системному рівні аналізу та узагальнення виявлено, описано і пояснено феномен державного програмування протидії злочинності в Україні, сформовано кримінологічні сценарії трансформації злочинності, концепцію теоретичної моделі державної комплексної програми протидії злочинності, а також запропоновано систему заходів з удосконалення кримінологічної діяльності формування державних програм протидії злочинності.

The dissertation is the first research in Ukraine, where the author comprehensively, using modern methods of cognition, regarding the latest achievements of legal science at the systemic level of analysis and generalization, has revealed, described and explained the phenomenon of state programming of combating crime in Ukraine, criminological scenarios of crime transformation, the concept of a theoretical model state comprehensive program to combat crime have been formed, and also proposed a system of measures to improve criminological activities related to the formation of government crime control programs.

Диссертация является первым в Украине исследованием, в котором комплексно, с использованием современных методов познания, учетом новейших достижений правовой науки на системном уровне анализа и обобщения выявлен, описан и объяснен феномен государственного программирования противодействия преступности в Украине, сформированы криминологические сценарии трансформации преступности, разработана концепция теоретической модели государственной комплексной программы противодействия преступности, а также предложена система мер по совершенствованию криминологической деятельности формирования государственных программ противодействия преступности.
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук (доктора наук)
Theory and practice of national anti-crime programming in Ukraine
Титаренко, О. О. Теорія та практика державного програмування протидії злочинності в Україні : дис. ... д-ра юрид. наук (д-ра наук) : 12.00.08 / Олексій Олексійович Титаренко; МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2020. - 588 с.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Дисертації. Theses. Диссертации; 12.00.08; Україна. Ukraine. Украина; злочинність; преступность; crime; протидія злочинності; противодействие преступности; combating crime; державне програмування; государственное программирование; government programming; кримінологічний сценарій; криминологический сценарий; criminological scenario; програма; программа; program; заходи; меры; measures; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience