Легальне поняття застави у цивільному праві - Шишка, О. Р.; Shyshka, O. R.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1396-0508; ResearcherID: J-6787-2016 (Збірник наукових праць Міжрегіональної фінансово-юридичної академії (економіка, право). - 2011. - № 1. - С. 185-192, 2011)
У статті на основі ознак застави, що містяться у цивільному законодавстві, встановлюється легальне визначення застави у більш ширшому розумінні ніж це дається в ст. 572 ЦК України та в ст. 1 Закону України „Про заставу”.

The article on basis indicia of the collateral contained in the civil law establishes a legal definition of collateral in a broader sense than that given in Art. 572 CC of Ukraine and Аrt. 1 of the Law of Ukraine „On Pledge”.

В статье на основе признаков залога, содержащимся в гражданском законодательстве, устанавливается легальное определение залога в более широком смысле чем это дается в ст. 572 ГК Украины и в ст. 1 Закона Украины "О залоге".
Шишка, О. Р. Легальне поняття застави у цивільному праві / О. Р. Шишка // Збірник наукових праць Міжрегіональної фінансово-юридичної академії (економіка, право). - 2011. - № 1. - С. 185-192.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Україна. Ukraine. Украина; способи забезпечення виконання зобов’язання; способы обеспечения исполнения обязательств; ознаки; застава; заставодержатель; заставодавець; залог; bail; залогодатель; bailor