Роль міждержавних угод у забезпеченні трудових прав мігрантів: порівняльний аналіз підходів європейських країн - Єлецький, О. Є.; Yeletskyi, O. Ye. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників VIII Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 24 лист. 2023 р.). - Харків, 2023. - С. 102-103, 2023)
Наголошено, що роль міждержавних угод у забезпеченні трудових прав мігрантів є незамінною, але їх ефективність залежить від рівня співпраці між країнами та впровадження міжнародних стандартів. Порівняльний аналіз підходів європейських та пострадянських країн дозволяє виявити сильні та слабкі сторони кожної моделі та пропонує шляхи для вдосконалення.

It was emphasized that the role of interstate agreements in ensuring the labor rights of migrants is irreplaceable, but their effectiveness depends on the level of cooperation between countries and the implementation of international standards. Comparative analysis of European and post-Soviet approaches of countries allows to identify the strengths and weaknesses of each model and suggests ways for improvement.

Отмечено, что роль межгосударственных соглашений в обеспечении трудовых прав мигрантов незаменима, но их эффективность зависит от уровня сотрудничества между странами и внедрения международных стандартов. Сравнительный анализ подходов европейских и постсоветских стран позволяет выявить сильные и слабые стороны каждой модели и предлагает пути совершенствования.
Keywords: трудові права мігрантів; захист прав працівників; міждержавні угоди; європейський досвід; labor rights of migrants; protection of workers' rights; interstate agreements; European experience; трудовые права мигрантов; защита прав работников; межгосударственные соглашения; европейский опыт