Адміністративно-правові засади забезпечення територіальної оборони України органами місцевого самоврядування : дисертація - Романський, І. В.; Romanskyi, I. V. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2023)
У дисертації наведено теоретичне узагальнення та нове вирішення наукового завдання, яке полягає у визначенні сутності та розкритті особливостей адміністративно-правових засад забезпечення територіальної оборони України органами місцевого самоврядування, розроблені пропозицій та рекомендацій щодо вдосконалення норм адміністративного законодавства у відповідній сфері.

The thesis provides a theoretical generalisation and a new solution to the scientific task of defining the essence and revealing the specific features of the administrative and legal framework for ensuring territorial defence of Ukraine by local self-government bodies, and develops proposals and recommendations for improving the administrative legislation in the relevant area.

В диссертации приведены теоретическое обобщение и новое решение научной задачи, которое состоит в определении сущности и раскрытии особенностей административно-правовых основ обеспечения территориальной обороны Украины органами местного самоуправления, разработаны предложения и рекомендации по усовершенствованию норм административного законодательства в соответствующей сфере.
Administrative and legal principles of ensuring territorial defence of Ukraine by local self-government bodies
Keywords: Україна; 081 – Право; Дисертації. Theses. Диссертации; територіальна оборона; territorial defence; территориальная оборона; органи місцевого самоврядування; воєнний стан; адміністративно-правове регулювання; адміністративно-правовий статус; адміністративне законодавство; взаємодія; local self-government bodies; martial law; administrative and legal regulation; administrative and legal status; administrative legislation; interaction; органы местного самоуправления; военное положение; административно-правовое регулирование; административно-правовой статус; взаимодействие; административное законодательство