Концептуальні зв’язки психологічної розумності з іншими психологічними конструктами - Резнік, К. О.; Reznik, K. O. (Особистість, суспільство, війна : тези доп. учасників міжнар. психол. форуму (м. Харків, 15 квіт. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 105-107, 2022)
Психологічна розумність це властивість суб’єкта, яка проявляється в здатності усвідомлювати емоції, почуття, поведінку свою та оточуючих, прагнення до розуміння їх причин та готовність і прагнення до змін. Вона є особливим видом особистісного інтелекту.

Psychological intelligence is a property of the subject, which is manifested in the ability to be aware of emotions, feelings, behavior of oneself and others, the desire to understand their causes, and the readiness and desire for change. It is a special type of personal intelligence.

Психологическая разумность это свойство субъекта, которое проявляется в способности осознавать эмоции, чувства, поведение и окружающих, стремление к пониманию их причин и готовность и стремление к переменам. Она является особым видом личного интеллекта.
Резнік, К. О. Концептуальні зв’язки психологічної розумності з іншими психологічними конструктами / Катерина Олександрівна Резнік // Особистість, суспільство, війна : тези доп. учасників міжнар. психол. форуму (м. Харків, 15 квіт. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Нац. поліція України та ін. – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 105-107.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; психологічна розумність; психологічні конструкти; алекситимія; емоційний інтелект; самосвідомість; усвідомленість; psychological intelligence; psychological constructs; психологическая разумность; психологические конструкты