Проблема адміністративно-правового регулювання застосування безпілотних літальних апаратів у цілях правоохоронної діяльності - Брусакова, О. В.; Brusakova, O. V.; Оксана Брусакова (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. IV наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 червня 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 41-43, 2024)
Доведено, що задля повноцінного використання потенціалу безпілотних літальних апаратів у цілях правоохоронної діяльності, зокрема з метою ефективної реалізації її превентивно-профілактичної функції, доцільно переглянути чинне законодавства у напрямку спрощення процедури отримання дозволу на застосування БпЛА, а також зменшення обмежень щодо випадків їх використання.

It has been proven that in order to fully use the potential of unmanned aerial vehicles for law enforcement purposes, in particular for the purpose of effective implementation of its preventive and preventive function, it is advisable to revise current legislation in the direction of simplifying the procedure for obtaining a permit for the use of UAVs, as well as reducing restrictions on cases of their use.

Доказано, что для полноценного использования потенциала беспилотных летательных аппаратов в целях правоохранительной деятельности, в частности с целью эффективной реализации ее превентивно-профилактической функции, целесообразно пересмотреть действующее законодательство в направлении упрощения процедуры получения разрешения на применение БпЛА, а также уменьшение ограничений в случае их использования.
Keywords: адміністративно-правове регулювання; безпілотні літальні апарати; БПЛА; правоохоронна діяльність; administrative and legal regulation; unmanned aerial vehicles; law enforcement activities; административно-правовое регулирование; беспилотные летательные аппараты; правоохранительная деятельность