Особливості притягнення до дисциплінарної відповідальності різних категорій працівників - Подорожній, А. Ю.; Podorozhnii, A. Yu.; Артем Подорожній (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія : Право. - 2017. - Вип. 43, т. 3. - С. 52–56, 2017)
У статті на основі аналізу норм чинного законодавства України та поглядів учених визначено характерні особливості притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників правоохоронних органів, зокрема прокуратури та Національної поліції України. Констатовано, що спеціальним законодавством порівняно із діючим Кодексом законів про працю України більш детально регламентуються засади притягнення розглянутих категорій працівників до дисциплінарної відповідальності.

In the article based on the analysis of the norms of the current legislation of Ukraine and scientific views the char-acteristic features of bringing to the disciplinary responsibility of law enforcement officers, in particular the prosecutor's office and the National Police of Ukraine are determined. It was stated that the special legislation in comparison with the current Code of Labor Laws of Ukraine regulates in more detail the grounds for bringing these categories of employees to disciplinary responsibility.

В статье на основе анализа норм действующего законодательства Украины и взглядов ученых определены характерные особенности привлечения к дисциплинарной ответственности сотрудников правоохранительных органов, в частности прокуратуры и Национальной полиции Украины. Констатировано, что специальным законодательством по сравнению с действующим Кодексом законов о труде Украины более детально регламентируются основы привлечения рассматриваемых категорий работников к дисциплинарной ответственности.
Features of attitude to disciplinary responsibility of different categories of employees
Keywords: відповідальність; дисциплінарна відповідальність; правоохоронні органи; працівник; прокуратура; поліція; responsibility; disciplinary responsibility; law enforcement agencies; employee; prosecutor's office; police; ответственность; дисциплинарная ответственность; правоохранительные органы; работник; прокуратура; полиция; Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины