Соціальна спрямованість управління персоналом - Петрова, І. А.; Petrova, I. A. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2014. – № 2 (65). – С. 162-171, 2014)
На основі аналізу стану управління на підприємствах визначено підсистеми соціального спрямування управління персоналом та виявлено особливості формування концепції управління персоналом у сучасних умовах. Аргументовано, що соціальна спрямованість управління персоналом підприємства може збільшити продуктивність та забезпечити успіх справи. Часто персонал являє собою найбільш цінний актив підприємства, тому пошук, розвиток та зберігання персоналу потребують знання того, чого бажають працівники, та здатності підприємства задовольнити такі бажання. On the basis of the analysis of management at enterprises subsystems of social orientation of personnel management are defined in the article. Features of forming the concept of personnel management in today's conditions are found out. На основе анализа состояния управления на предприятиях определены подсистемы социальной ориентации управления персоналом и выявлены особенности формирования концепции управления персоналом в современных условиях. Обосновано, что социальная ориентация управления персоналом может увеличить производительность и обеспечить успех дела. Часто персонал представляет собой наиболее ценный актив предприятия, поэтому поиск, развитие и сохранение персонала требуют знания того, чего желают работники, и способности предприятия удовлетворить такие желания.
Social orientation of personnel management
Социальная ориентация управления персоналом
Петрова, І. А. Соціальна спрямованість управління персоналом / І. А. Петрова // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2014. – № 2 (65). – С. 162-171.
Keywords: Соціологія. Соціальна робота. Sociology. Social Work. Социология. Социальная работа; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; управління персоналом; управление персоналом; personnel management; працівники; работники; employee; структура; structure; продуктивність; продуктивность; productivity; мотивація; мотивация; motivation