Використання цифрових технологій в діяльності поліції для боротьби зі злочинністю - Макарова, О. П.; Makarova, O. P.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5480-5942 (Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 174-176, 2021)
Зазначено, що цифрові докази це сукупність технічного відображення, дослідження та закріплення криміналістичної значимої інформації, яка відповідає принципам використання в кримінальному судочинстві. Розглядаючи питання ефективного виконання службових обов’язків поліцейськими з захисту прав і свобод людини, необхідним є створення нових інституцій. Цифрові права, являють собою нову категорію права, яка є результатом епохи активного розвитку цифрових технологій, які потребують законодавчого закріплення.

It is noted that digital evidence is a set of technical mapping, research and recording of forensically significant information that complies with the principles of use in criminal proceedings. Considering the issue of effective performance of official duties by police officers for the protection of human rights and freedoms, it is necessary to create new institutions. Digital rights represent a new category of law, which is the result of the era of active development of digital technologies, which require legislative consolidation.

Отмечено, что цифровые доказательства – это совокупность технического отражения, исследования и закрепления криминалистической значимой информации, которая отвечает принципам использования в уголовном судопроизводстве. Рассматривая вопросы эффективного выполнения служебных обязанностей полицейскими по защите прав и свобод человека, необходимо создание новых институтов. Цифровые права представляют собой новую категорию права, которая является результатом эпохи активного развития цифровых технологий, требующих законодательного закрепления.
Макарова, О. П. Використання цифрових технологій в діяльності поліції для боротьби зі злочинністю / Олена Павлівна Макарова // Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Сум. філ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 174-176.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; цифровий доказ; digital proof; цифровое доказательство; електронний доказ; electronic evidence; электронное доказательство; кримінальне провадження; criminal proceedings; уголовное производство; цифрові технології; digital technologies; цифровые технологии