Обстановка вбивств, учинених засудженими в місцях позбавлення волі - Шеленіна, К. Г.; Shelenina, K. H.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7101-3787 (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.). - Харків, 2019. - С. 206-209, 2019)
Відзначено, що обстановка вчинення вбивства засудженими в місцях позбавлення волі – це система чинників зовнішнього середовища, що характеризують місце, час та умови вчинення вбивства злочинцем. Використовуючи інформацію про обстановку вчинення вищевказанного злочину та її взаємозв’язки з іншими елементами криміналістичної характеристики, можна висунути слідчі версії і передбачити слідчі ситуації на наступних стадіях розслідування, що і визначає вихідні позиції саме при розслідуванні.

It is noted that the situation of murder committed by convicts in places of deprivation of liberty is a system of environmental factors characterizing the place, time and conditions of the criminal's murder. Using information about the circumstances of the above-mentioned crime and its relationship with other elements of forensic characteristics, it is possible to put forward investigative versions and predict investigative situations at the next stages of the investigation, which determines the initial positions during the investigation itself.

Отмечено, что обстановка совершения убийства осужденными в местах лишения свободы – это система факторов внешней среды, характеризующих место, время и условия совершения убийства преступником. Используя информацию об обстановке совершения вышеуказанного преступления и его взаимосвязи с другими элементами криминалистической характеристики можно выдвинуть следственные версии и предусмотреть следственные ситуации на следующих стадиях расследования, что и определяет исходные позиции именно при расследовании.
Шеленіна, К. Г. Обстановка вбивств, учинених засудженими в місцях позбавлення волі / Карина Григорівна Шеленіна // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - С. 206-209.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; вбивства, вчинені засудженими в місцях позбавлення волі; murders committed by convicts in prisons; убийства, совершенные осужденными в местах лишения свободы; розслідування вбивств; investigation of murders; расследование убийств; обстановка вчинення вбивства; circumstances of the murder; обстановка совершения убийства