Зміст цивільно-правового договору - Мороз, О. В.; Moroz, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4154-1826 (Право і суспільство. - 2022. - № 2. - С. 69-74, 2022)
Здійснено аналіз поняття цивільно-правового договору з точок зору правочину, правовідношення та документу. Виходячи із позиції, що зміст цивільно-правового договору пов’язують із умовами договору, розглянуто істотні умови цивільно-правових договорів. Визначено, що у чинному законодавстві відсутній чіткий механізм за допомогою якого можливо було б провести визначення переліку необхідних умов, виходячи із змісту цивільно-правового договору. Наголошено, що необхідні умови для договорів певного виду можна встановити, аналізуючи нормативне визначення відповідного цивільно-правового договору.

An analysis of the concept of a civil contract was carried out from the point of view of the deed, legal relationship and document. Proceeding from the position that the content of the civil law contract is connected with the terms of the contract, the essential conditions of civil law contracts were considered. It was determined that the current legislation lacks a clear mechanism by which it would be possible to determine the list of necessary conditions based on the content of the civil law contract. It is emphasized that the necessary conditions for contracts of a certain type can be established by analyzing the normative definition the corresponding civil law contract.

Осуществлен анализ понятия гражданско-правового договора с точки зрения сделки, правоотношения и документа. Исходя из позиции, что содержание гражданско-правового договора связывают с условиями договора, рассмотрены существенные условия гражданско-правовых договоров. Определено, что в действующем законодательстве отсутствует четкий механизм, с помощью которого можно было бы провести определение перечня необходимых условий, исходя из содержания гражданско-правового договора. Отмечено, что необходимые условия для договоров определенного вида можно установить, анализируя нормативное определение соответствующего гражданско-правового контракта.
Thе contеnt of thе cіvіl lаw contrаct
Мороз, О. В. Зміст цивільно-правового договору / Мороз О. В. // Право і суспільство. - 2022. - № 2. - С. 69-74. - DOI: https://doi.org/10.32849/2663-5313/2022.2.11.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; договір; contract; договор; цивільно-правовий договір; civil contract; гражданско-правовой договор; зміст цивільно-правового договору; content of the civil contract; содержание гражданско-правового договора; законодавство; legislation; законодательство; істотні умови; essential terms; существенные условия