Кримінальні проступки як специфічний вид кримінальних правопорушень - Алєксєєва-Даниленко, Ю. В.; Alieksieieva-Danylenko, Yu. V. (Право.ua. - 2021. - № 3. - С. 105-110, 2021)
Розглянуто теоретичні питання, пов’язані з правовою природою інституту кримінального проступку, визначено загальні підходи їх законодавчого врегулювання, диференціацією правопорушень та інших діянь як виду кримінальних проступків. Зауважено, що кримінальний проступок - це особливий вид кримінальних правопорушень, що відрізняється як від адміністративних проступків, так і від власне кримінальних правопорушень. Його специфіка полягає у відносно невисокому рівні суспільної небезпеки, яка обумовлює необхідність визначення особливого режиму відповідальності.

The theoretical issues related to the legal nature of the institution of criminal misdemeanor are considered, the general approaches of their legislative regulation, the differentiation of offenses and other acts as a type of criminal misdemeanor are determined. It is noted that a criminal misdemeanor is a special type of criminal offense offenses that differ both from administrative offenses and from actual ones criminal offenses. Its specificity lies in a relatively low level public danger, which determines the need to define a special regime of responsibility.

Рассмотрены теоретические вопросы, связанные с правовой природой института уголовного проступка, определены общие подходы их законодательного урегулирования, дифференциации правонарушений и других деяний как вида уголовных проступков. Замечено, что уголовный проступок – это особый вид уголовных правонарушений, отличающееся как от административных проступков, так и от собственно уголовных правонарушений. Его специфика заключается в относительно невысоком уровне общественной опасности, обуславливающей необходимость определения особого режима ответственности.
Алєксєєва-Даниленко, Ю. В. Кримінальні проступки як специфічний вид кримінальних правопорушень / Алєксєєва-Даниленко Юлія Володимирівна // Право.ua. - 2021. - № 3. - С. 105-110. - DOI :10.32782/LAW.UA.2021.3.17.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальні правопорушення; criminal offences; уголовные правонарушения; кримінальні проступки; уголовные проступки; законодавство; legislation; законодательство; покарання; punishment; наказание; відповідальність; responsibility; ответственность; criminal misdemeanor