Незаконне полювання в Україні під час воєнного стану - Горбунова, К. В.; Horbunova, K. V.; Катерина Горбунова (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 19 квіт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 249-251., 2024)
Зазначено, що, не зважаючи на заборону полювання в Україні під час воєнного стану, незаконне полювання залишається, на жаль, на своїх стабільних позиціях. Прогнозуючи подальші можливі статистичні зміни в реєстрації та обліку цих діянь, окрему увагу слід звернути на наявність на руках у населення зброї, у тому числі вогнепальної, що може використовуватися як знаряддя для незаконного полювання.

It is noted that, despite the ban on hunting in Ukraine during the martial law, illegal hunting remains, unfortunately, in its stable positions. When predicting further possible statistical changes in the registration and accounting of these acts, special attention should be paid to the presence of weapons in the hands of the population, including firearms, which can be used as tools for illegal hunting.

Отмечено, что, несмотря на запрет охоты в Украине во время военного положения, незаконная охота остается, к сожалению, на своих стабильных позициях. Прогнозируя дальнейшие возможные статистические изменения в регистрации и учете этих деяний, особое внимание следует обратить на наличие на руках у населения оружия, в том числе огнестрельного, которое может использоваться как орудие для незаконной охоты.
Keywords: заборона полювання; ban on hunting; запрет охоты; незаконне полювання; illegal hunting; незаконная охота; воєнний стан; martial law; военное положение