Соціальне забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України в умовах збройної агресії Російської Федерації - Мозальов, В. Є.; Mozalov, V. Ye.; Салій, І. Ю.; Salii, I. Yu. (Вісник Національного університету оборони України. - 2022. - №5(69). - С. 110-115, 2022)
Розглянуто актуальна проблема соціального забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України, як головного фактору успішного виконання бойових завдань в складних та екстремальних умовах діяльності. Визначена та обґрунтована система поглядів на поняття “соціальне забезпечення військовослужбовців” з урахуванням особливостей військової служби в умовах стримування та відсічі збройної агресії Російської Федерації. Надано порівняльний аналіз нормативно-правової бази соціальних гарантій для військовослужбовців та членів їх сімей в Україні та за кордоном.

Considered the actual problem of social security of servicemen of the Armed Forces of Ukraine, as the main factor of successful execution of combat missions in difficult and extreme conditions of activity. A defined and substantiated system of views on the concept of "social security of military personnel" is defined, taking into account the specifics of military service in the conditions of deterring and repelling armed aggression of the Russian Federation. A comparative analysis of the regulatory framework of social guarantees for military personnel and their family members in Ukraine and abroad is provided.

Рассмотрена актуальная проблема социального обеспечения военнослужащих Вооруженных Сил Украины как главного фактора успешного выполнения боевых задач в сложных и экстремальных условиях деятельности. Определена и обоснована система взглядов на понятие "социальное обеспечение военнослужащих" с учетом особенностей военной службы в условиях сдерживания и отпора вооруженной агрессии Российской Федерации. Представлен сравнительный анализ нормативно-правовой базы социальных гарантий для военнослужащих и членов их семей в Украине и за рубежом.
Social security for military personnel of the Armed Forces of Ukraine in the conditions of military aggression of the Russian Federation
Мозальов, В. Є. Соціальне забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України в умовах збройної агресії Російської Федерації / Мозальов В. Є., Салій І. Ю. // Вісник Національного університету оборони України. - 2022. - №5(69). - С. 110-115. -DOI: 10.33099/2617-6858–22–69–5–110-115.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Збройні Сили України; Armed Forces of Ukraine; Вооруженные Силы Украины; військова служба; military service; военная служба; військовослужбовці; military personnel; военнослужащие; соціальне забезпечення військовослужбовців; social security of military personnel; социальное обеспечение военнослужащих; соціальний захист; social protection; социальная защита; соціальні гарантії; social guarantees; социальные гарантии; збройна агресія; armed aggression; вооруженная агрессия; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт