Особливості керування транспортним засобом та дотримання правил дорожнього руху загалом під час воєнного стану - Коваль, К. О.; Koval, K. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1905-1751; Алієв, Е. К.; Aliiev, E. K.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-3181-9468; Смола, Р. М.; Smola, R. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1265-0313 (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 65-66, 2022)
Зазначається, що уряд держави запровадив деякі тимчасові зміни до Правил дорожнього руху, які допоможуть трохи нормалізувати життя під час воєнного стану. Тому під час воєнного стану потрібно дотримуватися елементарних Правил дорожнього руху, а саме дотримання швидкості, стеження за дорогою, особистої безпеки біля військової техніки тощо. Отмечается, что правительство государства ввело некоторые временные изменения в Правила дорожного движения, которые помогут немного нормализовать жизнь во время военного положения. Поэтому во время военного положения нужно соблюдать элементарные правила дорожного движения, а именно соблюдение скорости, слежение за дорогой, личной безопасности возле военной техники и т.д. It is noted that the government of the state has introduced some temporary changes to the Rules of the road, which will help to normalize life a bit during time of martial law. Therefore, during martial law, you must follow the elementary rules of the road, namely, speed, following the road, personal safety near military equipment, etc.
Коваль К. О. Особливості керування транспортним засобом та дотримання правил дорожнього руху загалом під час воєнного стану / К. О. Коваль, Е. К. Алієв, Р. М. Смола // Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Каф. тактич. та спец. фізич. підготовки ф-ту № 3, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 65-66.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; безпека дорожнього руху; безопасность дорожного движения; road safety; правила дорожнього руху; правила дорожного движения; traffic rules; воєнний стан; керування транспортним засобом; военное положение; martial law; управление транспортным средством; vehicle control; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс