Правові принципи як основа нормативно-правового забезпечення прав і свобод громадян, засуджених до позбавлення волі в Україні - Почанська, О. С.; Pochanska, O. S. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2017. - Вип. 6, т. 1. - С. 41-46, 2017)
Розкрито сутність поняття "правові принципи". Визначено систему загальноправових і спеціальних правових принципів, що становлять основу нормативно-правових гарантій прав і свобод громадян, засуджених до позбавлення волі. Проаналізовано зміст і співвідношення правових принципів, спрямованих на забезпечення та захист прав і свобод громадян, засуджених до позбавлення волі в Україні.

The essence of the concept of "legal principles" is revealed. The system of general and special legal principles that form the basis of normative legal guarantees of the rights and freedoms of citizens sentenced to deprivation of liberty is defined. The content and correlation of legal principles aimed at ensuring and protecting the rights and freedoms of citizens sentenced to deprivation of liberty in Ukraine are analyzed.

Раскрыта сущность понятия "правовые принципы". Определена система общеправовых и специальных правовых принципов, составляющих основу нормативно-правовых гарантий прав и свобод граждан, приговоренных к лишению свободы. Проанализировано содержание и соотношение правовых принципов, направленных на обеспечение и защиту прав и свобод граждан, приговоренных к лишению свободы в Украине.
Keywords: правові принципи; legal principles; правовые принципы; нормативно-правове забезпечення; regulatory and legal support; нормативно-правовое обеспечение; права і свободи громадян; rights and freedoms of citizens; права и свободы граждан; гарантії прав і свобод; guarantees of rights and freedoms; гарантии прав и свобод; засуджені до позбавлення волі; sentenced to imprisonment; осужденные к лишению свободы