Територіальне самоврядування в системі публічної влади Республіки Польща - Марчук, М. І.; Marchuk, M. I.; Марчук Микола Іванович (Право і безпека. - 2004. - № 1, т. 3. - С. 21-25, 2004)
Визначається місце і роль територіального самоврядування у системі публічної влади Республіки Польща; підкреслена недосконалість польської термінології з даного питання, а також неоднозначність підходів при визначенні необхідного ступеня децентралізації демократичної держави. Определяется место и роль территориального самоуправления в системе публичной власти Республики Польша; подчеркнута несовершенство польской терминологии по данному вопросу, а также неоднозначность подходов при определении необходимой степени децентрализации демократического государства. The place and role of territorial self-government in the system of public authority of the Republic of Poland is determined; imperfection of the Polish terminology on the given question, and also ambiguity of approaches is underlined at definition of a necessary degree of decentralization of a democratic state.
Территориальное самоуправление в системе публичной власти Республики Польша
Territorial self-management in system of public authority of Republic Poland
Keywords: територіальне самоврядування; публічна влада; Республіка Польща; децентралізація; территориальное самоуправление; публичная власть; Республика Польша; децентрализация