Обсяг і зміст повноважень прокурора зі збирання доказів під час дізнання - Щербак, К. В.; Shcherbak, K. V. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 30-річчю Харк. нац. ун-ту внутр. справ у статусі університету (м. Вінниця, 22 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 122-125, 2024)
Відзначено, що повноваження прокурора зі збирання доказів під час дізнання реалізуються у спосіб його безпосередньої участі в проведенні окремих процесуальних дій, спрямованих на виявлення, фіксацію, вилучення та дослідження доказів або надання вказівок, розпоряджень дізнавачу, керівнику органу дізнання чи іншим суб’єктам доказування під час дізнання.

It is noted that the prosecutor's powers to collect evidence during an inquiry are implemented through his direct participation in conducting individual procedural actions aimed at identifying, fixing, seizing and examining evidence or providing instructions and orders to the investigator, the head of the inquiry body or other subjects of evidence during an inquiry.

Отмечено, что полномочия прокурора по сбору доказательств во время дознания реализуются посредством его непосредственного участия в проведении отдельных процессуальных действий, направленных на выявление, фиксацию, изъятие и исследование доказательств или предоставление указаний, распоряжений дознавателю, руководителю органа дознания или другим субъектам доказывания под время дознания.
Keywords: досудове розслідування; дізнання; повноваження прокурора; збирання доказів; pre-trial investigation; inquiry; prosecutor's powers; evidence collection; досудебное расследование; дознание; полномочия прокурора; сбор доказательств