Екологічні аспекти угод про розподіл продукції - Шуміло, О. М.; Shumilo, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0506-4631 (Jurnalul juridic national: teorie şi practică = Национальный юридический журнал: теория и практика. - 2015. - № 4, т. 2 (August). - С. 105-109, 2015)
У статті досліджено екологічні аспекти угоди про розподіл продукції в Україні. Вказано на юридичні прогалини, що існують у законодавстві, а саме на відсутність Переліку ділянок надр, що становлять особливу наукову, культурну або природно-заповідну цінність і не можуть надаватися в користування на умовах угоди про розподіл продукції, що має бути затверджений законодавцем. На основі аналізу судової практики зроблено висновок про необхідність віднесення інформації щодо тексту угоди про розподіл продукції до екологічної інформації та її відкритість. Під час узгодження проекту угоди про розподіл продукції законодавством не визначається, з яким саме органом місцевого самоврядування має бути узгоджено проектну документацію щодо ділянки надр, яка передається в користування.

In this article the author examines the environmental aspects of agreement on sharing production in Ukraine. The researcher points to legal gaps in the legislation, namely the absence of a legislatively approved list of subsoil areas of special scientific, cultural or natural value that should not be provided for use under the terms of agreement on sharing production. Based on legislative practice it has been stated about the need for classifying the information contained in the text of agreement on sharing production as environmental one and it’s open access. The legislation has not defined exactly which local public authority should be addressed for considering project documents on the subsoil area that is provided for use.

В статье исследованы экологические аспекты соглашения о разделе продукции в Украине. Указано на юридические пробелы, существующие в законодательстве, а именно отсутствия Перечня участков недр, представляющих особую научную, культурную или природно-заповедную ценность и не могут предоставляться в пользование на условиях соглашения о разделе продукции, который должен быть утвержден законодательно. На основе анализа судебной практики сделан вывод о необходимости отнесения информации относительно текста соглашения о разделе продукции к экологической информации и ее открытости. При согласовании проекта соглашения о разделе продукции законодательством не определяется, с каким именно органом местного самоуправления должно быть согласовано проектную документацию по участку недр, которая передается в пользование.
Шуміло, О. Екологічні аспекти угод про розподіл продукції / Олексій Шуміло // Jurnalul juridic national: teorie şi practică = Национальный юридический журнал: теория и практика. - 2015. - № 4, т. 2 (August). - С. 105-109.
Keywords: Земельне право. Аграрне право. Land Law. Agrarian Law. Земельное право. Аграрное право; Екологічне право. Environmental law. Экологическое право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; угоди про розподіл продукції; надра; екологічна інформація; публічна інформація; тимчасове користування надрами; екологічне законодавство; господарський правопорядок; тимчасовий користувач; соглашения о разделе продукции; недра; экологическая информация; публичная информация; временное пользование недрами; экологическое законодательство; хозяйственный правопорядок; временный пользователь; agreement on sharing production; subsoil; environmental information; public information; temporary use of subsoil; environmental legislation; business legal order; temporary user; publikatsii u zarubizhnomu vydanni