Безпечні технології для підтримки IoT на основі туманних і хмарних обчислень - Клімушин, П. С.; Klimushyn, P. S.; Шарий, А. І.; Sharyi, A. I.; Петро Сергійович Клімушин (Безпека у кіберсфері : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 28 трав. 2025 р.). – Кам’янець-Подільський: ХНУВС, 2025. – С. 155-158, 2025)
Запропонована безпечна архітектура системи для підтримки IoT на основі туманних та хмарних обчислень не схильна до кібератак, зламів, вторгнень, маніпуляцій за рахунок перенавантаження на систему та використання платформ безпеки ІoT.

The proposed secure system architecture for supporting IoT based on fog and cloud computing is not susceptible to cyberattacks, hacking, intrusions, manipulations due to system overload and the use of IoT security platforms.
Keywords: Інтернет речей; пристрої IoT; хмарні обчислення; туманні обчислення; кібербезпека; безпечні технології; Internet of Things; IoT devices; cloud computing; fog computing; cybersecurity; secure technologies