Формування криміналістичної характеристики злочинів при мирному і воєнному стані у наукових дослідженнях вчених - Шурда, В. О.; Shurda, V. O. (Сучасні тенденції розвитку криміналістики та кримінального процесу в умовах воєнного стану: тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 25 листоп. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 432-436, 2022)
Зазначено, що перед криміналістами висувається наукова проблема більш пощиреного наукового дослідження надання криміналістичної характеристики злочинів, що вчиненні при воєнному стані, враховуючи слідчу і судову практику їх розслідування й розгляду в судах.

It is noted that criminologists face the scientific problem of a more sincere scientific study of providing a criminological characterization of crimes committed during martial law, taking into account investigative and judicial practice of their investigation and consideration in courts.

Отмечено, что перед криминалистами выдвигается научная проблема более искреннего научного исследования предоставления криминалистической характеристики преступлений, совершенных при военном положении, учитывая следственную и судебную практику их расследования и рассмотрения в судах.
Шурда, В. О. Формування криміналістичної характеристики злочинів при мирному і воєнному стані у наукових дослідженнях вчених / Валєрія Олексіївна Шурда // Сучасні тенденції розвитку криміналістики та кримінального процесу в умовах воєнного стану: тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 25 листоп. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Ф-т № 1. – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 432-436.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; криміналістична характеристика злочинів; криминалистическая характеристика преступлений; forensic characteristics of crimes; воєнний стан; martial law; военное положение; мирний час