Право на одержання сум соціальних виплат, які належали спадкодавцеві - Красицька, Л. В.; Krasytska, L. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-9187-4445 (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали Х Міжнар. наук-практ. конф. (м. Суми, 20-21 трав. 2017 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2017. – С. 45 - 48., 2017)
Проаналізовано цивільне законодавство щодо визначення об’єктів, які входять до складу спадщини, зроблено висновок, що право на надмірно переплачені суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, як й інші соціальні виплати, які належали спадкодавцеві, але не були ним одержані за життя, входять до складу спадщини згідно зі статтями 1218, 1227 ЦК України, якщо ці суми не були одержані протягом шести місяців з часу відкриття спадщини членами сім’ї померлого.

The civil legislation was analyzed to determine the objects that are part of the inheritance, it was concluded that the right to excessively overpaid amounts of a single contribution to obligatory state social insurance, like other social payments that belonged to the testator, but not received by him during his lifetime, are included in the inheritance according to Articles 1218, 1227 of the Civil Code of the Russian Federation, if these amounts were not received within six months from the date of opening the inheritance by the family members of the deceased.

Проанализировано гражданское законодательство по определению объектов, входящих в состав наследства, сделан вывод, что право на чрезмерно переплаченные суммы единого взноса на общеобязательное государственное социальное страхование, как и другие социальные выплаты, принадлежавшие наследодателю, но не полученные им при жизни, входят в состав наследства согласно статьям 1218, 1227 ГК РФ, если эти суммы не были получены в течение шести месяцев со времени открытия наследства членами семьи умершего.
Красицька Л. В. Право на одержання сум соціальних виплат, які належали спадкодавцеві / Л. В. Красицька // Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали Х Міжнар. наук-практ. конф. (м. Суми, 20-21 трав. 2017 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ,Сумська філія Харк. нац. ун-ту внутр. справ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2017. – С. 45 - 48.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Спадкове право. Inheritance law. Наследственное право; право на спадщину; соціальні виплати; спадкодавець; спадщина; право на наследство; социальные выплаты; наследодатель; наследство; right to inheritance; social payments; testator; inheritance