Особливості правового регулювання захисту трудових прав та права на соціальне забезпечення працівників прокуратури : автореф. дис. - Татарінов, Р. В.; Tatarinov, R. V.; Татаринов, Р. В. (Київ, 2013)
Дисертація присвячена дослідженню проблем правового регулювання захисту трудових прав та права на соціальне забезпечення працівників прокуратури. Дано загальну характеристику захисту трудових прав та права на соціальне забезпечення. Визначено поняття «трудові права», «право на соціальне забезпечення», «захист трудових прав та права на соціальне забезпечення», «самозахист». Досліджено закордонний досвід захисту трудових прав та права на соціальне забезпечення. Розглянуто працівників прокуратури як об’єкт та суб’єкт захисту трудових прав та права на соціальне забезпечення. Проаналізовано особливості судового захисту трудових прав та права на соціальне забезпечення працівників прокуратури. Дано характеристику профспілковому захисту трудових прав та права на соціальне забезпечення працівників прокуратури. Розкрито правові аспекти самозахисту трудових прав та права на соціальне забезпечення працівників прокуратури. Сформульовано низку теоретичних положень і рекомендацій щодо вдосконалення правового регулювання захисту трудових прав та права на соціальне забезпечення працівників прокуратури.

The thesis is devoted to the problems of legal regulation in protecting prosecutors’ labor rights and the right for social guaranteeing. General characteristic of protecting labor rights and the right for social guaranteeing is provided. The concepts «labor rights», «the right for social guaranteeing», «protection of labor rights and the right for social guaranteeing», «self-defense» are defined. International experience of protecting labor rights and the right for social guaranteeing is researched. Prosecutors are considered as an object and subject of protecting labor rights and the right for social guaranteeing. The features of court protection of prosecutors’ labor rights and the right for social guaranteeing are analyzed. The characteristic of trade union protection of prosecutors’ labor rights and the right for social guaranteeing is presented. Legal aspects of self-defense of prosecutors’ labor rights and the right for social guaranteeing are disclosed. A number of theoretical provisions and recommendations for improving legal regulation of protecting prosecutors’ labor rights and the right for social guaranteeing is formulated.

Диссертация посвящена исследованию проблем правового регулирования защиты трудовых прав и права социального обеспечения работников прокуратуры. Дана общая характеристика защиты трудовых прав и права на социальное обеспечение. Определены понятия «трудовые права», «право на социальное обеспечение», «защита трудовых прав и права на социальное обеспечение», «самозащита». Исследован зарубежный опыт защиты трудовых прав и права на социальное обеспечение. Рассмотрены работники прокуратуры как объект и субъект защиты трудовых прав и права на социальное обеспечение. Проанализированы особенности судебной защиты трудовых прав и права на социальное обеспечение работников прокуратуры. Дана характеристика профсоюзной защиты трудовых прав и права на социальное обеспечение работников прокуратуры. Раскрыты правовые аспекты самозащиты трудовых прав и права социального обеспечения работников прокуратуры. Сформулирован ряд теоретических положений и рекомендаций по усовершенствованию правового регулирования защиты трудовых прав и права на социальное обеспечение работников прокуратуры.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук
Features of legal regulation in protecting prosecutors’ labor rights and the right for social guaranteeing
Татарінов, Р. В. Особливості правового регулювання захисту трудових прав та права на соціальне забезпечення працівників прокуратури : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.05 / Татарінов Роман Володимирович; НАН України, Інститут держави і права ім. В. М. Корецького. - Київ, 2013. - 19 с.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; Україна. Ukraine. Украина; 12.00.05; працівники прокуратури; работники прокуратуры; prosecutors; трудові права; трудовые права; labor rights; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; соціальне забезпечення; социальное обеспечение; social guaranteeing; захист трудових прав; защита трудовых прав; protection of labor rights; профспілка; профсоюз; trade union; самозахист; самозащита; self-defense