Гендерні особливості ставлення працівників слідчих підрозділів органів внутрішніх справ до соціально-професійного оточення - Макаренко, П. В.; Makarenko, P. V.; Ступакова, О. В.; Stupakova, O. V. (Вісник Національного університету оборони України. - 2011. - Вип. 2(21). - С. 163-166, 2011)
Стаття присвячена вивченню сфери ставлень особистості чоловіків і жінок, працівників слідчих підрозділів органів внутрішніх справ. Проведене емперічне дослідження показало, що слідчі одночасно прагнуть до того, щоб усі сторони життя були збалансовані, спрямовані на встановлення позитивних відносин в різних сферах соціальної взаємодії та реалізації своєї соціальної ролі.

The article is devoted to the research of the system of personal relations of men and women-investigators within the Ministry of Internal Affairs of Ukraine. The conducted empirical research has shown that investigators aspire to harmonize all aspects of life, establish positive relations in different spheres of social interaction and implement their social role.

Статья посвящена изучению системы отношений личности мужчин и женщин, работников следственных подразделений органов внутренних дел. Проведенное эмпирическое исследование показало, что следователи ОВД стремятся к гармонизации всех сторон жизни и установлению позитивных отношений в разных сферах социального взаимодействия и реализации своей социальной роли.
Keywords: гендерні особливості; gender characteristics; гендерные особенности; працівники слідчих підрозділів ОВС; employees of investigative divisions of internal affairs bodies; работники следственных подразделений ОВД; система ставлень; attitude system; система отношений; професійна діяльність; professional activity; профессиональная деятельность