Особливості організації розслідування кримінальних правопорушень в умовах надзвичайної ситуації - Степанюк, Р. Л.; Stepaniuk, R. L.; Степанюк Руслан (Актуальні питання вдосконалення судово-експертної та правоохоронної діяльності : зб. матеріалів засідання № 7 постійно діючої Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кропивницький, 29 берез. 2024 р.). – Кропивницький: ТОВ «Центрально-Українське видавництво», 2024. – С. 129-130, 2024)
Зазначено, що організація розслідування кримінальних правопорушень в умовах надзвичайної ситуації характеризується суттєвою специфікою. Насамперед варто враховувати зовнішні та внутрішні фактори об’єктивного та суб’єктивного характеру, які впливають на формування слідчої ситуації, та відповідним чином створювати належні умови розслідування.

It is noted that the organization of the investigation of criminal offenses in the conditions of an emergency is characterized by significant specifics. First of all, external and internal factors should be taken into account of an objective and subjective nature, which influence the formation of the investigative situation, and accordingly create appropriate conditions for the investigation.

Отмечено, что организация расследования уголовных правонарушений в условиях чрезвычайной ситуации характеризуется значимой спецификой. Прежде всего следует учитывать внешние и внутренние факторы объективного и субъективного характера, которые влияют на формирование следственной ситуации и соответствующим образом создавать надлежащие условия расследования.
Keywords: організація розслідування; кримінальне правопорушення; кримінальне провадження; надзвичайні ситуації; organization of investigation; criminal offense; criminal proceedings; emergency situations; организация расследования; уголовное правонарушение; уголовное производство; чрезвычайные ситуации