Психологічні аспекти формування синдрому емоційного вигорання викладача закладу вищої освіти - Мінакова, С. Б.; Minakova, S. B. (Актуальні напрями практичної психології і психотерапії : матеріали VIII Міжнар. наук.-практ. конф. молодих вчених, студентів та аспірантів (м. Харків, 16 груд. 2020 р.). - Харків: ХНУВС, 2020. - С. 117-119, 2020)
Досліджено фактори, які впливають на розвиток синдрому емоційного вигорання у викладачів закладів вищої освіти. Зазначено, що важливим завданням збереження працездатності фахівця є попередження впливу негативних чинників, пов’язаних із професійною діяльністю. The factors influencing the development of emotional burnout syndrome in teachers of higher education institutions have been studied. It is noted that an important task of maintaining the efficiency of the specialist is to prevent the impact of negative factors, related to professional activities. Исследованы факторы, влияющие на развитие синдрома эмоционального выгорания у преподавателей высших учебных заведений. Отмечено, что важной задачей сохранения работоспособности специалиста является предупреждение негативного воздействия, связанного с профессиональной деятельностью.
Мінакова, С. Б. Психологічні аспекти формування синдрому емоційного вигорання викладача закладу вищої освіти / Мінакова Світлана Борисівна // Актуальні напрями практичної психології і психотерапії : матеріали VIII Міжнар. наук.-практ. конф. молодих вчених, студентів та аспірантів (м. Харків, 16 груд. 2020 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ, ф-т № 6, Каф. соціології та психології. - Харків: ХНУВС, 2020. - С. 117-119.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; емоційне вигорання; эмоциональное выгорание; emotional burnout; професійне вигорання; профессиональное выгорание; professional burnout; викладачі; преподаватели; teachers; заклади вищої освіти; учреждения высшего образования; institutions of higher education; психофізична стійкість; психофизическая устойчивость; psychophysical stability