Трансформації змісту права власності в Україні - Горобець, Н. О.; Gorobets, N. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2731-9682; Садикова, Я. М.; Sadykova, Y. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2841-8324; ResearcherID: D-1543-2018 (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Сер.: Право. – 2018. – Вип. 48, т. 1. – С. 79-82, 2018)
Стаття присвячена змісту права власності. На підставі аналізу законодавства та наукової літератури зроблені висновки про необхідність трансформації змісту права власності. Встановлено існування теоретично обґрунтованої, підкріпленої практикою необхідності переосмислення «тріади» права власності і вироблення конструкції, яка б не обмежувала свободу власності, але встановлювала її межі, що необхідні для узгодження інтересів власника, третіх осіб, суспільства та держави.

The article is devoted to the content of property rights. Based on the analysis of legislation and scientific literature, conclusions are made of the necessity to transform the content of property rights. The existence of theoretically grounded, supported by practice, the necessity of rethinking the “triad” of ownership and development of a construction was established. It would not restrict the freedom of ownership, but set its limits, which are needed for the coordination of the interests ofthe owner, third persons, society and the state.

Статья посвящена содержанию права собственности. На основании анализа законодательства и научной литературы сделаны выводы о необходимости трансформации содержания права собственности. Установлено существование теоретически обоснованной, подкрепленной практикой необходимости переосмысления «триады» права собственности и выработки конструкции, которая не ограничивала бы свободу собственности, но устанавливала ее пределы, необходимые для согласования интересов собственника, третьих лиц, общества и государства.
Perspectives of transformation of the content of the property rights in Ukraine
Горобець H. O. Трансформації змісту права власності в Україні / Горобець H. O., Садикова Я. М. // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Сер.: Право. – 2018. – Вип. 48, т. 1. – С. 79-82.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; право власності; «тріада» права власності; право володіння; право користування; право розпорядження; право собственности; «триада» права собственности; право владения; право пользования; право распоряжения; ownership; content of property rights; “triad” ofthe ownership; right of ownership; right of use; right of disposal; property rights