Шляхи вдосконалення підстав кримінальної відповідальності за безгосподарське використання земель - Цвіркун, Н. Ю.; Tsvirkun, N. Y.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9195-3349 (Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2014. - № 6. - С. 88-97., 2014)
У даній статті проведено аналіз та зроблено висновок, що задля забезпечення належного захисту земель від безгосподарського використання, зменшення рівня зловживань службових осіб сфері земельних відносин, а також запобігання поширенню та повторності суспільно небезпечних діянь, пов’язаних із безгосподарським використанням земель та порушенням сівозмін, що спричинило негативні наслідки, доцільно вдосконалити диспозицію ст. 254 КК України, доповнивши її такими кваліфікуючими ознаками як: вчинення безгосподарського використання земель повторно, щодо земельних ділянок загальною площею 1 га та більше, вчинення цих дій службовою особою з використання свого службового становища.

This paper analyzes and concludes that in order to ensure adequate protection of Wasteful land use, reducing abuse of officials in land relations and the prevention of repetition and socially dangerous acts related wasteful land use and crop rotation violation that a negative consequence, it is advisable to improve the disposition of article 254 of the Criminal Code of Ukraine, expanding its qualifying signs such as committing wasteful land use on land with total area of 1 hectare or more, commit these actions by an official using his official position.

В данной статье проведен анализ и сделан вывод, что для обеспечения надлежащей защиты земель от бесхозяйственного использования, уменьшения уровня злоупотреблений должностных лиц сфере земельных отношений, а также предотвращения распространения и повторности общественно опасных деяний, связанных с бесхозяйственным использованием земель и нарушением севооборотов, что повлекло негативные последствия, целесообразно усовершенствовать диспозицию ст. 254 УК Украины, дополнив ее такими квалифицирующими признаками как: совершение бесхозяйственного использования земель повторно, по земельным участкам общей площадью 1 га и более, совершение этих действий должностным лицом с использованием своего служебного положения.
Цвіркун, Н. Ю. Шляхи вдосконалення підстав кримінальної відповідальності за безгосподарське використання земель / Н. Ю. Цвіркун // Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2014. - № 6. - С. 88-97.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; безгосподарське використання земель; сівозміни; кваліфікуючі ознаки; повторність; службова особа; wasteful land use; crop rotation; aggravating circumstances; repetition; officer; безхозяйственное использования земель; севообороты; квалифицирующие признаки; повторность; должностное лицо; official