Забезпечення академічної автономії закладів вищої освіти - Музичук, Е. О.; Muzychuk, E. O.; Едуард Музичук (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 357-359, 2020)
Зазначено, що незважаючи на ті відносні успіхи, які були досягнуті в результаті впровадження у вітчизняну освітню систему частини норм та стандартів розвинених країн Заходу, що супроводжувалось закріпленням принципів академічної автономії у законодавстві, система вищої освіти все ще потребує нових і рішучих змін. Отмечено, что, несмотря на те относительные успехи, которые были достигнуты в результате внедрения в отечественную образовательную систему части норм и стандартов развитых стран Запада, что сопровождалось закреплением принципов академической автономии в законодательстве, система высшего образования все еще требует новых и решительных изменений. It is noted that, despite the relative success that has been achieved as a result of the introduction of part of the norms and standards of developed Western countries into the domestic educational system, which was accompanied by the consolidation of the principles of academic autonomy in legislation, the higher education system still requires new and decisive changes.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; вищі навчальні заклади; высшие учебные заведения; higher educational establishments; автономія закладів; автономия заведений; institution autonomy; принципи академічної автономії; принципы академической автономии; principles of academic autonomy; академічна свобода; академическая свобода; academic freedom; освітній процес; образовательный процесс; educational process