Принципи правового регулювання кар’єрного росту працівників слідчих підрозділів Національної поліції України - Мрачко, І. М.; Mrachko, I. M. (Юридична наука. – 2019. – № 6 (96), т. 2. – С. 98-105, 2019)
Актуальність статті полягає в тому, що принципи є вихідними засадами правового регулювання в усіх його проявах, у тому числі у напрямку впорядкування суспільних відносин, які виникають в процесі кар’єрного росту працівників слідчих підрозділів. А відтак, вивчення останніх має важливе теоретичне та практичне значення. У статті, спираючись на аналіз наукових поглядів вчених стосовно тлумачення понять «принцип» та «принципи права», сформульовано авторський підхід щодо визначення «принципів правового регулювання кар’єрного росту працівників слідчих підрозділів Національної поліції України». Виокремлено та надано характеристику ключовим принципам кар’єрного росту досліджуваної категорії працівників. Наголошено на необхідності закріплення цих принципів у нормах загального та спеціального трудового законодавства. Ефективність у правовому регулюванні кар’єрного росту працівників слідчих підрозділів поліції є вихідною засадою формування та реалізації нормативних процедур, що забезпечують професійних розвиток вказаних суб’єктів. Згідно із цією ідеєю, сфера трудової діяльності слідчих має поповнюватись представниками, які володіють високими морально-діловими якостями та відповідним рівнем професійних знань, зокрема: методів розслідування злочинів, кримінальної, психології тощо. В зв’язку з цим процедури відбору та просування по службі слідчих мають постійно оновлюватись та модернізуватись, щоб відповідати потребам часу та забезпечувати найбільшу ефективність роботи із відбору кадрів до лав Національної поліції.

The article formulates the author's approach to determining the principles of legal regulation of the career growth of employees of investigative units of the National Police of Ukraine.

В статье сформулирован авторский подход к определению принципов правового регулирования карьерного роста работников следственных подразделений Национальной полиции Украины.
Keywords: трудове право; Україна; Національна поліція України; правове регулювання; кар’єрний ріст; labor law; Ukraine; National Police of Ukraine; career growth; Украина; трудовое право; Национальная полиция Украины; карьерный рост