Економіко-правові аспекти запровадження вільного обігу (ринку) землі сільськогосподарського призначення України - Сенчук, І. І.; Senchyk, I. I.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4325-5428 (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 421-423., 2019)
Автор статті зазначив, що основним викликом сьогодення в реформуванні ринку земель сільськогосподарського призначення є обрання основного типу розвитку аграрно-промислового комплексу. А їх вбачається два: розвиток великих землеволодінь або стимулювання розвитку невеликих. Високий рівень корпоратизації вбачається досить ефективним шляхом розвитку економіки, сприяє росту закордонних інвестицій в галузь, створенню додаткових робочих місць з високою заробітною платою.

The author of the article noted that the main challenge of today in reforming the agricultural land market is the selection of the main type of development of the agro-industrial complex. And there are two of them: the development of large land holdings or the stimulation of the development of small ones. A high level of corporatization seems to be quite an effective way to develop the economy, promotes the growth of foreign investment in the industry, and the creation of additional jobs with high wages.

Автор статьи отметил, что основным вызовом сегодняшнего дня в реформировании рынка земель сельскохозяйственного назначения является избрание основного типа развития аграрно-промышленного комплекса. А их усматривается два: развитие больших землевладений или стимулирование развития небольших. Высокий уровень корпоратизации представляется достаточно эффективным путем развития экономики, способствует росту иностранных инвестиций в отрасль, созданию дополнительных рабочих мест с высокой заработной платой.
Сенчук, І. І. Економіко-правові аспекти запровадження вільного обігу (ринку) землі сільськогосподарського призначення України / І. І. Сенчук // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 421-423.
Keywords: Господарське право. Business Law. Хозяйственное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; землі сільськогосподарського призначення; земли сельскохозяйственного назначения; agricultural land; ринок землі сільськогосподарського призначення; рынок земли сельскохозяйственного назначения; agricultural land market; реформування ринку земель; реформирование рынка земель; land market reform; стимулювання розвитку землеволодінь; стимулирование развития землевладений; stimulating the development of land holdings; корпоратизаця аграрно-промислового комплексу; корпоратизация аграрно-промышленного комплекса; corporatization of the agro-industrial complex; вільний обіг землі; свободное обращение земли; free circulation of land; європейський досвід; европейский опыт; European experience