Нейтралізація протидії розслідуванню у справах з торгівлі людьми - Бабакін, В. М.; Babakin, V. M. (Право і безпека. - 2012. - № 1. - С. 131-135, 2012)
Розглянуто поняття злочину, передбаченого ст. 149 КК України, особливості протидії з боку суб’єктів злочину, а також розроблено ряд методик з ефективної нейтралізації такої протидії.

The notion of a crime under Art. 149 of the Criminal Code of Ukraine, the features of counteraction from the subjects of crime are reviewed, and also a number of techniques designed to effective neutralization of such counteraction are given.

Рассмотрено понятие преступления, предусмотренного ст. 149 УК Украины, особенности противодействия со стороны субъектов преступления, а также разработан ряд методик эффективной нейтрализации такого противодействия.
Neutralization of counteraction to investigation in the cases of human trafficking
Нейтрализация противодействия расследованию в делах по торговле людьми
Keywords: торгівля людьми; human trafficking; торговля людьми; протидія торгівлі людьми; combating human trafficking; противодействие торговле людьми; нейтралізація протидії розслідування; neutralization of opposition to the investigation; нейтрализация противодействия расследованию