Теоретичні та прикладні питання унормування строків досудового розслідування до повідомлення особі про підозру - Кузубова, Т.; Kuzubova, T.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6488-4971 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2020. - № 3 (90). - С. 224-234, 2020)
Досліджено положення КПК України, що встановлюють строки досудового розслідування до дня повідомлення особі про підозру, процесуальний порядок їх продовження, правові наслідки закінчення строку досудового розслідування. Здійснено порівняльний аналіз строків дізнання та досудового слідства до повідомлення особі про підозру. Виокремлено низку прикладних проблемних питань, пов’язаних зі встановленням чітких строків досудового розслідування злочинів. Запропоновано шляхи вирішення практичних проблем з окресленого питання.

The provisions of the Criminal Procedure Code of Ukraine, which establish the terms of pre-trial investigation before the date of notification of the person of suspicion, the procedural procedure for their continuation, the legal consequences of the expiration of the pre-trial investigation. A comparative analysis of the terms of inquiry and pre-trial investigation before notifying a person of suspicion. A number of applied issues related to the establishment of clear deadlines for pre-trial investigation of crimes have been identified. Ways of solving practical problems on the outlined question are offered.

Исследована положения УПК Украины, устанавливающие сроки досудебного расследования до дня сообщение лицу о подозрении, процессуальный порядок их продления, правовые последствия истечения срока досудебного расследования. Осуществлен сравнительный анализ сроков дознания и досудебного следствия сообщению лицу о подозрении. Выделены ряд прикладных проблемных вопросов, связанных с установлением четких сроков досудебного расследования преступлений. Предложены пути решения практических проблем.
Theoretical and Applied Issues of Standardization of the Terms of Prejudicial Inquiry before Handling a Charge Sheet to a Person
Кузубова, Т. О. Теоретичні та прикладні питання унормування строків досудового розслідування до повідомлення особі про підозру / Тетяна Олексіївна Кузубова // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2020. - № 3 (90). - С. 224-234. - DOI:https://doi.org/10.32631/v.2020.3.22.
Кузубова, Т. О. (2020) «Теоретичні та прикладні питання унормування строків досудового розслідування до повідомлення особі про підозру», Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 90(3), с. 224-234. doi: 10.32631/v.2020.3.22.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; строки досудового розслідування; сроки досудебного расследования; terms of pre-trial investigation; строки дізнання; сроки дознания; terms of inquiry; строки досудового слідства; сроки досудебного следствия; terms of pre-trial investigation; законодавство; законодательство; legislation; унормування строків; нормирование сроков; standardization of terms